מוצר נוסף בהצלחה

כל ההטבות והמבצעים מתווספים בקופה הזמנות לאילת יחויבו פחות מע"מ

כאן הקנייה בטוחה
כאן הקנייה בטוחה
2024-11-13T11:47:07+02:00

מזה סו-וויד Sous-vide  ?

סו-וויד (בצרפתית: Sous-vide; "תחת ואקום") היא שיטת בישול מזון המתבצעת על ידי אטימתו בשקית פלסטיק ריקה מאוויר והנחתו באמבט מים - או בסביבה בעלת טמפרטורה מבוקרת - למשך זמן ארוך יחסית (בדרך כלל שעה עד 6 שעות, אך לעיתים אף 48 שעות או יותר).
ייחודה של השיטה הוא בבישול השווה שהיא מייצרת הן בשכבות המזון הפנימיות והן בחיצוניות, כך שחלקו החיצוני לא מתייבש ולא מתבשל יתר על המידה.
טמפרטורות הבישול בשיטה זו נמוכות בהרבה מאלה המקובלות בשיטות בישול אחרות; ובדרך כלל נעות סביב 60-55 מעלות צלזיוס לבשר, וגבוהות יותר עבור ירקות.

למה לבשל בוואקום?

בישול סו-וויד עושה שימוש בבקרת טמפרטורה מדויקת עם זרימת מים בכדי לייצר תוצאות שלא תוכלו להשיג באמצעות טכניקת בישול אחרת. הסיבה לכך היא ששיטות בישול מסורתיות לא מאפשרות שליטה כל כך מדוייקת על החום והטמפרטורה וכתוצאה מכך קשה מאוד לבשל אוכל נהדר שעשוי במידה הרצויה בעקביות. עם שליטה מדויקת על הטמפטורה בבישול אתם תהנו מהיתרונות הבאים:

1. מאפשר לך למצות את חומרי הגלם

שיטות בישול מסורתיות לרוב גורמות לאוכל להתייבש ומביאות לבזבוז רב. לדוגמה, בממוצע, סטייק מבושל באופן מסורתי מאבד עד 40% מנפחו בגלל התייבשות וסטייק שמבושל בוואקום לא מאבד מנפחו כלל.

2. נותן לך עקביות במרקם

מכיוון שאתה מבשל את האוכל שלך לטמפרטורה מדויקת למשך זמן מדויק, אתה יכול לצפות לתוצאות עקביות בכל פעם מחדש. הרוסטביף תמיד יהיה ורוד, הפסטרמה תמיד תהיה רכה ומושלמת, הסלמון יהיה תמיד עסיסי, ונתח האסאדו תמיד יפיל אנשים לרצפה.

3. נותן לך גמישות וחופש בבישול

שיטות בישול אחרות דורשות תשומת לב מתמדת וכשאתה מבשל סו-ויד אתה מבשל בשיטת "שגר ושכח" ואין לך שום דאגה מכך שהאוכל יבושל יתר על המידה.

4. האוכל הרבה יותר טעים ויותר בריא

בישול סו-ויד מאפשר לך להשתמש בהרבה פחות שמן, סוכר ומלח מאשר בכל שיטת בישול אחרת. הטעמים נשמרים בתוך שקית הוואקום ושומרים על הטעם העז ועל העסיסיות של המזון תוך שהוא מתבשל בנוזלים של עצמו מבלי הצורך להוסיף להם. בנוסף, עצם הבישול בטמפרטורה נמוכה יחסית, בהשוואה לשיטות בישול אחרות, שומר על מרבית הערכים התזונתיים והמינרלים שנמצאים במזון.

5. האוכל נשמר להרבה יותר זמן

המזון המבושל יכול להישמר עד שבוע במקרר, בתוך שקית הבישול המקורית, מבלי לאבד מעסיסיותו ובלי חשש שיתקלקל. אתה רק צריך להקפיד להעביר את שקית הבישול, על המזון המבושל שבתוכה, לצינון במי קרח מיד עם סיום הבישול ולאחר מכן להעביר אותו לאחסון במקרר או במקפיא.

6. בישול בוואקום חוסף לך כסף

הבישול בוואקום מאפשר ניהול וחלוקה של המזון למנות ומונע את זריקתו של מזון שהתקלקל לפח. ארזו בנפרד בכל שקית את הכמות הרצויה למנה, בשלו במרוכז מספר שקיות, והקפיאו או שימרו את חלקן במקפיא או במקרר. לפני הארוחה פשוט פתחו את השקית וחממו את המזון בכמות המדויקת המתאימה לכם. תוכלו לשמור את המזון במקפיא לשלושה חודשים לפחות בלי לחשוש מאובדן טעם או פגיעה במרקם.


התוצאות של בישול בוואקום-  בישול בוואקום מאפשר לכם בישול בטמפרטורה מדויקת וקבל תוצאות ברמת מסעדת יוקרה עם מידת עשייה מושלמת מקצה לקצה מבלי שתצטרכו לצאת מהבית...את התוצאות אפשר לראות בקלות