מוצר נוסף בהצלחה

כל ההטבות והמבצעים מתווספים בקופה הזמנות לאילת יחויבו פחות מע"מ

כאן הקנייה בטוחה
כאן הקנייה בטוחה
2024-11-13T11:42:35+02:00

 

צלעות כבש הן אחת מהמנות הקלאסיות והמושקעות ביותר במטבח הביתי והמקצועי. עם הטעמים העשירים והמרקם הרך, הן נחשבות לנתח מושלם לארוחות חגיגיות וגם לאירועים מיוחדים. במאמר זה נסקור איך להכין צלעות כבש מושלמות, וניתן לכם טיפים, מתכונים ושיטות בישול שונות שיבטיחו הצלחה בכל פעם.

 

 מתכון לצלעות כבש בתנור

צלעות כבש בתנור הן דרך פשוטה וטעימה להכין את הנתח האיכותי הזה. מתכון זה מאפשר לבשל את הצלעות בצורה אחידה ומדויקת, עם טעמים עמוקים ורכות מושלמת.

 

מרכיבים:

- 8 צלעות כבש

- 4 כפות שמן זית

- 5 שיני שום כתושות

- 2 כפות רוזמרין טרי

- מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

2. ערבבו את שמן הזית עם השום והרוזמרין, ומרחו על הצלעות מכל צד.

3. הניחו את הצלעות בתבנית אפייה והכניסו לתנור למשך 15-20 דקות, תלוי במידת העשייה המועדפת.

4. סיימו את הצלייה על ידי צריבה מהירה של הצלעות על מחבת חמה לקבלת קרום פריך.


לרכישה לחץ כאן 


צלעות כבש על האש – איך לצלות נכון?

 

צלעות כבש על האש הן דרך מעולה להעניק לנתח ארומה מעושנת וטעמים עמוקים. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לצלות את הצלעות בצורה מושלמת:

 

1. השריה במרינדה: כדי להעשיר את הטעמים, כדאי להשרות את הצלעות במרינדה למשך כמה שעות לפני הצלייה. מרינדה פשוטה כוללת שמן זית, שום, רוזמרין ומעט מיץ לימון.

2. חום גבוה לצריבה: התחילו את הצלייה בטמפרטורה גבוהה כדי להשיג קרום פריך, ולאחר מכן עברו לצלייה איטית יותר כדי שהבשר יהיה עסיסי מבפנים.

3. מעקב אחר הטמפרטורה: השתמשו במדחום בשר כדי לוודא שהצלעות מגיעות לטמפרטורה פנימית של 60-65 מעלות, מה שיבטיח תוצאה מושלמת.

 

 צלעות כבש במעשנה – הטכניקה הסודית

עישון הוא דרך ייחודית להכין צלעות כבש במעשנה וליצור טעמים עמוקים במיוחד. עישון הצלעות בטמפרטורה נמוכה במשך כמה שעות יכול להפוך אותן לרכות ועסיסיות עם שכבת ארומה מעושנת ייחודית.

 

טיפים לעישון צלעות כבש:

- בחירת העץ לעישון: סוג העץ משפיע על הטעם. עץ אלון או היקורי הם בחירות מצוינות לצלעות כבש.

- בישול איטי: יש לעשן את הצלעות בטמפרטורה של כ-110 מעלות צלזיוס למשך 2-3 שעות כדי לשמור על רכות ועסיסיות.

- מריחת גלייז: כדי להוסיף מתיקות ואיזון לטעמים המעושנים, אפשר להבריש את הצלעות בגלייז של דבש ולימון לקראת סוף העישון.

 

לרכישה לחץ כאן 


תיבול לצלעות כבש – איך להגיע לטעם המושלם?

התיבול הנכון עושה את כל ההבדל בהכנת צלעות כבש. שילוב של עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין, שום ושמן זית הוא הדרך המושלמת להדגיש את הטעמים העשירים של הכבש. ניתן גם לשלב תבלינים כמו כמון או פפריקה להענקת עומק נוסף לטעמים.

 

זמן בישול לצלעות כבש

 

זמן הבישול לצלעות כבש משתנה לפי השיטה בה תבחרו. בתנור, זמן הבישול המומלץ הוא 15-20 דקות בחום של 200 מעלות. אם אתם מעשנים את הצלעות, כדאי להשקיע לפחות שעתיים-שלוש בעישון איטי. בצלייה על האש, כדאי לצלות כ-3-5 דקות מכל צד בטמפרטורה גבוהה לקבלת קרום פריך ומרקם עסיסי.


 לרכישה לחץ כאן


סיכום

צלעות כבש הן מנה יוקרתית שמשלבת טעמים עשירים ומרקם רך במיוחד. בין אם אתם מכינים את הצלעות בתנור, על האש או במעשנה, התוצאה הסופית תמיד תהיה מרשימה. הקפידו על תיבול נכון, זמן בישול מדויק והשתמשו בטכניקות המתאימות לכל שיטה כדי להבטיח חוויה קולינרית מושלמת.