מוצר נוסף בהצלחה

כל ההטבות והמבצעים מתווספים בקופה הזמנות לאילת יחויבו פחות מע"מ

כאן הקנייה בטוחה
כאן הקנייה בטוחה
2021-12-13T14:23:24+02:00

מהו טנדור וכיצד להשתמש בו?

טנדור- בקרב אנשי מרכז אסיה, הקווקז - שימש כ-פלטה, תנור לבישול ועוד. 
טנדורדים מגוונים מאוד בצורתם ובמטרתם: בחלקם אופים לחם, באחרים אופים בשר וירקות.
הם נייחים - שניהם חפורים באדמה ומקופלים מחימר עקשן בצורת חבית, והם קטנים, ניידים, לשימוש בבית.
אנו מייצגים מגוון טנדורים לבישול מנגלים ומנות אחרות בחצר או בשטח.
עקרון הפעולה של Tandoor הוא ע"י עצי הסקה או פחם מונחים בפנים ומודלקים, טנדור מחומם לטמפרטורה מקסימאלית, ואז בשר (עופות, דגים, ירקות וכו ') מונחים על שיפודים.
בגלל אספקת החום החזקה של הקירות, המאפשרת להבטיח את המהירות והאחידות של הצלייה ולשמר עד כמה שניתן את העסיסיות של המוצר הראשוני.
לטעמנו, טנדיר הוא הטוב ביותר כתנור אפיה.
ניתן לטגן ולאפות בו כל מוצר , שילוב נהדר של אפייה פתוחה וסגורה נותן אפקט מדהים באמת - בטנדור קל מאוד לבשל ברביקיו עסיסי, דגים, ירקות, פטריות וכו ', לאפות, למשל, רגל טלה שלמה או עוף שלם.



1. מהם היתרונות של הטנדור על פני מנגלים אחרים?

היתרון הראשון והחשוב ביותר הוא כי הטנדורים עשויים מחימר אש עקשן וידידותי לסביבה.
קירות קרמיקה עבים אוגרים ומחזיקים את הטמפרטורה כל כך טוב, כך שאין צורך לסובב שיפודים או להשתמש בשיפוד ליצירת מנות עסיסיות.
היתרון השני הוא שהטנדיר לא רק בעיצוב מסוגנן, הוא אלמנט של קישוט החצר או החלקה האישית, אלא גם מאפשר לבשל מנות נפלאות!
בגלל הטמפרטורה הגבוהה בתוך התנור, הבשר מבושל הרבה יותר מהר מאשר על הגריל, בעוד שהבשר כמעט ולא מטוגן, והמנות נשארות עסיסיות ככל האפשר.

במנגלים ממתכת, הצורך התמידי בשמירה על חום בורח דרך חלקי המתכת.
הטנדור עוזר לשמור על הלחות במזון, מכין אוכל הרבה יותר מהר וטעים.




2. ממה עשוי הטדנור ?

הטנדור מיוצר מחימר קמוט ביתי עקשן וידידותי לסביבה, שנורה בטמפרטורות מעל 1300 מעלות צלזיוס,מכוח ויופי הוא כרוך במתכת.
למרות העובדה כי סדקים עלולים להתרחש במהלך השימוש, חישול הפלדה עם אלמנטים מזויפים מחזיק היטב את טנדור.
חיי השירות של טנדור אינם מוגבלים!!
אם משתמשים בו נכון, הוא ישמש אותך במשך שנים ועשורים.





3. האם קל להשתמש ב- טנדור ?

בְּקַלוּת! הטנדור קל מאוד לשימוש.
אנחנו אפילו מוכנים להבטיח לכם שהמנה הראשונה שהוכנה בטנדור תהיה ההישג הגדול שלכם.
למרות שההפעלה של הטנדור דורשת מעט תרגול.
בעיקרון, צריך לעקוב אחר הזמן, כי בטנדור האוכל מבושל הרבה יותר מהר מאשר על הגריל או בתנור.


4. כיצד לדליק כראוי את הטנדור ?

הכללים של האש הראשונה (גם אם הוא נמצא ברחוב, אחרי תקופה ארוכה בשימוש)

1) המכסה, יש להסיר את הכובע, לשלוף את המפוח, את הסורג מותקן בתחתית טנדור

2)ההצתה הראשונה אינה עם עצי הסקה, אלא שבבים קטנים, ניתן להוסיף מעט נייר

3) הצתנו את השבבים, ובהדרגה הוסיפו עוד.
אנו שומרים על אש קטנה למשך 30-40 דקות לפחות.
המטרה שלנו היא לחמם היטב את הקירות ואת החלק התחתון של הטנדור, ורק אחרי זהאפשר להתחיל להעלות בהדרגה את הלהבה עד הצוואר, ולהגדיל את כמותהשבבים ועצי הסקה.

4) לאחר שחלפו 30-40 דקות, אפשר להתחיל לשים עצי הסקה עבים יותר, ולנסות שוב- לא לאפשר ללהבה לעלות בצורה חדה מעל הצוואר.
באופן כללי, כלל זה חל לא רק על ההצתה הראשונה, אלא על כל אחד - הלהבה מעל הצוואר אינה נדרשת, עלינו לחמם את הטנדור.
לא לשים את הכיסוי כשהלהבה גדולה!
אפשר לשים אותו כאשר הלהבה מתחילה לשכך כך שהיא גם תחמם.

5) טנדור ישחיר תחילה מבפנים, ואז, כאשר הוא מתחמם מספיק כדי להתחיל לבשל, ​​הוא יהפוך לבן, כי הפיח יישרף.

6)אפשר לעשות כרצונכם  עם גחלים - יש אנשים שמעדיפים להסיר אותם דרך מפוח עם סקופ, אך בהחלט מותר להשאיר אותם בטנדור, ובכך לאפשר לטנדור להתחמם עוד.
יש צורך רק לפזר את הגחלים באופן שווה לאורך התחתית כדי לא להפריע להכנת האוכל. לאחר מכן, סגרו את המפוח, תלו את השיפודים.
סגרו את המכסה והכובע! ככלל, אין הבזקי להבה בטנדור במהלך הבישול, מכיוון שהגישה לאוויר חסומה.

לתשומת ליבכם!! יש להיזהר במיוחד בעת שימוש בנוזל מצית - לעולם לא לשפוך אותו על להבה פתוחה.
עלול להדליק את הבקבוק בידיים שלכם!





5. כיצד מכבים את הטנדור ?

בסיום הבישול, סגרו היטב את המפוח התחתון, מכסים עליונים גדולים וקטנים.
בזכות קירות הקרמיקה העבים תהליך הקירור לוקח מספר שעות.
לעולם אל תכבו עץ או גחלים במים.


6. אילו פגמים חיצוניים מותרים בטנדור?

סדקים קטנים.
אם בתחילה הם לא שם, סביר להניח שהם יכולים להופיע במהלך ההצתה הראשונה, ובהמשך הטנדור "ינשום" עקב סדקים אלה.
על מנת שהם יהיו בלתי נראים ככל האפשר, יש צורך להעלות את הטמפרטורה בטנדור בצורה חלקה ככל האפשר במהלך ההצתה הראשונה.

7. מהם תנאי האחסון עבור הטנדור?

מומלץ לאחסן את הטנדור מתחת לפרגולה או לכסות אותו מפני גשמים כבדים עם כיסוי מגן מיוחד מפני לחות אבק, המוצגים במגוון שלנו. אם הטנדור רטוב מאוד, יש צורך לייבש אותו באופן טבעי, לא מומלץ להדליק אותו רטוב ולייבש אותו באופן מלאכותי - זה יכול להוביל לעלייה בסדקים, וכתוצאה מכך לקירור מהיר יותר של הטנדור.





8. טיפים לבטיחות !

האם אתה משתמש ב- בטנדור בפעם הראשונה?

להלן מספר טיפים מועילים כדי להתחיל בעבודה. קודם כל, לקרוא את הוראות השימוש וכללי הבטיחות!

בעת השימוש בפעם הראשונה, העלה את החום בצורה חלקה ככל האפשר.

בעת הדלקת השיניים, הסר תמיד את הכיסוי הגדול העליון ואת המכסה, ופתח את המפוח.

כשמכינים אוכל, תמיד סגרו את המכסה והמפוח.

הטנדור מתוכנן כך שבמהלך הבישול עליו להיות סגור - רק אז מובטחת היעדר להבה פתוחה ואחידות טמפרטורה.
פתיחת המכסה תגדיל את הלהבה והטמפרטורה, כך שלא תקבלו את התוצאות להן אתם מצפים.
נסו לבדוק ולהוציא אוכל במהירות האפשרית וסגרו את המכסה מיד. זכרו: אם המכסה פתוח, המשמעות היא שהאוכל לא מבושל!

השתמש תמיד בכפפות מגנות חום (בדים טבעיים, לא סינתטיים)!!

כשנוגעים בחלקי קרמיקה חמים או בטיגון משטחים, השתמשו בציוד מגן מתאים בכדי למנוע צריבה.
היזהרו תמיד בעת הנחת חפצים מחוממים על משטחים אחרים.

על מנת לכבות את Tandoor הטנדור , אל תשתמשו במים - רק כשתסיימו לבשל, ​יש לסגור את כל המכסים והפתחים.

אין להשתמש במים או בכימיקלים ביתיים כדי לנקות את החלק הפנימי של הטנדור.

הטנדורים מתנקים בעצמם, עם כל הצתה חדשה, הפיח הישן נשרף, הקירות שוב הופכים לבנים.
במידת הצורך ניתן להשתמש במברשות שוחקות לניקוי.

לעולם אל תשכחו את האפשרות של שריפה!

אין להשאיר את הטנדור ללא הצג ופתוח.
שימו לב לעלים, קרשים או חומרים דליקים אחרים בסמוך לטנדור בו אתם משתמשים מכיוון שהם יכולים להבעיר אש אם נגועים בהם גחלים או ניצוצות.
יש להקפיד לשים לב לאיכות הסביבה בעת שימוש ב-טנדור בחופשה, מכיוון שלהבות פתוחות יכולות להיות מסוכנות לאנשים ולרכוש.

אין להדליק או להשתמש בטנדור בתוך הבית.

כאשר משתמשים בו כמתוכנן ובהתאם לדרישות הבטיחות, הטנדור בטוח מאוד ואמין,וניתן להשתמש בו שנים רבות.

המשתמש אחראי על שימוש בטוח ב- טנדור ושמירה מתמדת על כללי הבטיחות.

כשאתם סוגים על האש, מבשלים על אש או על פחם חם, או נוגעים במשטחים מחוממים - תמיד היו זהירים במיוחד.


אנו מאחלים לכם שימוש נעים בטנדורים ונצחונות קולינריים קבועים !!!